top of page
Ara
  • Yazarın fotoÄŸrafıBay Filo Kiralama

Filonuzu Nasıl "Fit" Tutarsınız?

Araç filonuz ister özmal araçlardan oluşsun, isterse de operasyonel filo kiralama hizmeti ile araçlarınızı tedarik ediyor olun, filonuzun yönetiminizi etkin bir şekilde yapıyor olmak sizi asıl işinize odaklanabilmenizi sağlayacaktır. Bu yazıda işletmeniz için filonuz için doğru kararlar almanız için yardımcı olacak ipuçlarını sizlere aktaracağız. Hadi başlayalım...


İster filonuzun genel sorumluluğunu üstleniyor, ister her şeyi şirket içinde yönetiyor olun, şu anda yönetimi bir filo operatörüne yaptırıyor veya bir değişiklik düşünüyor olun, bu kılavuz, filonuz ve nihayetinde işletmeniz için neyin en iyi olduğu konusunda daha bilinçli kararlar vermenize yardımcı olacaktır.


Bir filo yönetimi politikası benimsemek stratejik bir yaklaşım olur. Bu yaklaşım sizi, filonuz ile ilgili her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek şekilde yönetmenize yardımcı olacaktır. Biz de Bay Filo olarak müşterilerimizin filo yönetimlerine katkı sağlamayı önemsiyoruz. Bu sebeple tavsiyelerimizi bir özet haline getirdik. Aşağıda her büyüklükteki araç filosu için uygulanabilecek tavsiyeleri ve etkin filo yönetimi için basit yöntemleri özetliyoruz.





İşte Filonuzu "Fit" Tutmanın Basit Yolları


Bir filo yönetimi politikasının temelini oluşturabilecek önemli aşamalarının kısa listesi:


→ Araç kullanım politikanızı net bir şekilde tanımlayın. Bunun tam olarak anlaşıldığından ve belirlediğiniz çerçeveye uyulduğundan emin olun.


→ Yeni araç ihtiyaçlarınızı nasıl tedarik edeceğinize dair bir yöntem geliştirin. Araç satın almalarını finanse etmek için çeşitli alternatiflere sahip olun veya operasyonel araç kiralama hizmeti seçeneğini değerlendirin.


→ Yeni araçlar için, filonuzdaki diğer araçlar ile aynı kullanım şartlarını ve teminatları sağlayacak sigorta poliçelerini yaptırın.


→ Periyodik araç bakımları için bir takip sistemi oluşturun ve çalışanların araçların basit bakımlarının nasıl yapılması gerektiği konusunda bilgilenmesini sağlayın.


→ Tüm filo araçları için yakıt tüketim verilerini takip edin.


→ Tüm filo araçlarının vergi, ceza ve otoyol-köprü geçişleri gibi giderlerin düzenli takibini sağlayın.


→ Kaza, arıza, iade ve çalışanlar tarafından araç değişimi gibi öngörülemeyen İK ve personel durumlarını düzenlemek için süreçler oluşturun.


→ Sürücülerinizin kim olduğunu ve nasıl araç kullandıklarını bilin. Sürücülerinizin araç kullanım verilerini analiz ettiğinizde araç kullanımı ve yakıt maliyetleri odağında performans iyileştirmeleri yapmak çok daha kolay olur.





Piyasa daha rekabetçi hale geldikçe Bay Filo uzmanlarının yanınızda olması, araç filonuz için maliyet avantajı sağlamanıza destek olması açısından çok değerli olabilir. Kolay uygulanabilir ve etkin bir filo yönetimine sahip olmak istiyorsanız hedefinize ulaşmanız için Bay Filo olarak yardımcı olmaya hazırız.


Ayrıca işletmeniz için kurumsal araç kiralama teklifleri sunabilir veya filo kiralama kampanyalarından sizi haberdar ederek yıllık araç kiralama hizmetlerine kolaylıkla ulaşmanızı sağlayabiliriz.


Uzun dönem araç kiralama kampanyalarından haberdar olmak, filo kiralama fiyatlarını öğrenmek için bize ulaşabilirsiniz. Siz de filo kiralama teklifi almak için hemen linki tıklayın veya bize mail atın.


destek@bayfilo.com






bottom of page